pátek 8. října 2010

Guano Apes: moc pěkné a nejen v šarlatu

Rok 2008 byl pro mě s trochou nadsázky rokem Guano Apes. Zabouchla jsem se totiž do songu "Pretty In Scarlet" a už to jelo. Dodnes je najdete v první dvacítce v mých last.fm statistikách. I takhle může vypadat jedno z mnoha pojetí alternative rocku, grunge a crossoveru.

Ta holka: Sandra Nasic
Aktivita: 1994-2005, v roce 2009 oznámili reunion
Země původu: Německo
Žánr: crossover/rock/alternative
Diskografie: Proud Like a God (1997), Don't Give Me Names (2000), Walking on a Thin Line (2003), Planet of the Apes (best of, 2004)
Loved tracks: Pretty in Scarlet, Doedel Up, I Want It, Quietly, Open Your Eyes, You Can't Stop Me, ...
Web: www.guanoapes.org

Crossoverový kvartet z německého Göttingenu působil v letech 1994 - 2005 a jeho tváří se stala především temperamentní chorvatská vokalistka Sandra Nasic. Skupina nahrála za vlastní prostředky tři dema, nicméně jejich skutečná kariéra začala až v roce 1996, kdy vyhráli soutěž pro nezávislé mladé kapely Local Hero. Peněžitou výhru tehdy použili na nahrávání svého prvního hitu "Open Your Eyes" a natočení videoklipu. První singl byl brzy následován debutovým albem "Proud Like A God".

V roce 2000 nahráli album "Don't Give Me Names" a o tři roky později "Walking On A Thin Line". Po této desce následovalo velmi dlouhé koncertní turné, po kterém si skupina chtěla dát na nějaký čas pauzu. Vyšlo ještě best-of "Planet Of The Apes". V únoru 2005 byl ale oznámen oficiální konec Guano Apes a skupina uspořádala pouze rozlučkové turné. Zpěvačka Sandra Nasic poté vydala svoje sólové album "The Signal" (2007).

Hudba německých opic se může líbit například fanouškům KoRn, Staind, Die Happy nebo Exilie a všem, kdo mají rádi rock s tvrdším dámským vokálem. V roce 2009 se dala kapela znovu dohromady a zahrála na několika festivalech. Po skončení turné oficiálně oznámili, že se vracejí do studia a plánují vydání nového alba "někdy v roce 2010". Uvidíme, jestli to ještě stihnou :)

Publikováno 5.5.2009, edit 2.11.2010

Žádné komentáře:

Okomentovat