neděle 17. října 2010

After Forever: it never dies, it's 'forever'!

After Forever bylo nizozemské metalové uskupení, založené v roce 1995. Původně se nazývali Apocalypse. Bývají zařazováni jako symfonický metal, v jejich hudbě jsou ale znatelné vlivy gothic, progressive, power i doom metalu a také klasické hudby. V roce 2009 bohužel ukončili svou činnost.


After Forever - Raismes Fest, 2007
Ta holka: Floor Jansen
Aktivita: 1995 - 2009
Země původu: Holandsko
Žánr: symphonic/gothic metal
Diskografie: Prison of Desire (2000), Decipher (2001), Invisible Circles (2004), Remagine (2005), After Forever (2007)
Loved Tracks: Between Love and Fire, Emphasis, Evoke
Web: http://www.afterforever.com

I když je můj žánrový rozsah někdy až nechutně široký (zejména v poslední době, kdy si ujíždím na triphopu, death metalu a elektronice), ke gothic metalovým šuplíkům se pravidelně vracím. After Forever patří mezi melodické záležitosti, využívající klasický postup kráska a zvíře - tedy zpěv křehké ženy a chropot pána temnot coby maximálně kontrastní prvky. Kapela pochází z Holandska, stejně jako např. moji oblíbení Within Temptation. Už nevím, kde jsem k nim přesně přišla, dorazili ke mně v návalu female-fronted metalu, který se od určité doby na můj disk jaksi vnucuje sám.

After Forever jsou řazeni hudebně zhruba někam mezi kapely jako Epica (kterou v roce 2002 založil právě jeden z původních členů After Forever - Mark Jansen), Sirenia, Xandria, Delain nebo Tristania (která je podle mě ale zase trošku jinde, i když atributy gothic metalu hojně užívá). Skupinu reprezentuje především pěkná hnědovlasá vokalistka Floor Jansen, takže nečekejte žádné divné (červené, modré, zelené) barvy vlasů, tohle je normální hezká ženská. Vtipné je jen to, jak je ve srovnání s muži v kapele vysoká a má "namakané" tělo, takže na festivalech občas fanoušky šokuje svým mocným bicepsem.

Mezi nejzajímavější alba řadím určitě "Invisible Circles" (2004) nebo také "Decipher" (2003..  v tom roce 2003 vážně vycházely samé dobré věci! např. album Fallen - pozn. aut.). Bohužel, poslední studiovka kapely pochází z roku 2007 (album je eponymní, tedy pouze pod názvem After Forever) a 5. února 2009 skupina oficiálně oznámila, že po 15 letech ukončuje svou činnost. Floor se nyní realizuje v nové metalové skupině ReVamp.
Publikováno 26.3.2009

Žádné komentáře:

Okomentovat