pondělí 22. září 2014

Icon For Hire: once you feel it - you can't unfeel it

Blog povstal už podruhé z mrtvých, vítám vás! Dnes si přečteme další z mnoha příspěvků o tom, jak může být tzv. první dojem matoucí, zlý, ošklivý NEPĚKNÁ VĚC [ahaha]. Totiž. První věc, kterou si člověk po nesoustředěném poslechu prvního alba Icon For Hire zafixuje, je něco jako "aha, další Paramore rip-off, nuda". Jenže. Tyhle děcka mají i další desky, psycho texty, energické vystupování, co člověka rozseká na nudle a zpěvačku Ariel Bloomer, která si šije a prodává vlastní oblečení. Design, deprese, hadry a růžové vlasy? Count me in!

Icon for Hire

Dnes mi to přijde vtipné, ale když jsem loni poprvé slyšela novou eponymní desku "Icon For Hire" [2013], měla jsem pocit, že tak ukecanou babu snad nebudu moci v životě poslouchat! Ta osůbka na vás v pěti vteřinách vybleje celý svůj životní příběh včetně interních pocitů, depresí, haterů, léků a své potřeby analyzovat každý krok a neustále bojovat o život. Teprve při soustředěné analýze textů jsem si uvědomila, jak s ní vlastně souhlasím, a i když to není snadné, těším se, až si některé ty kousky zadrmolím naživo. V Praze v listopadu předskakují kapele Hollywood Undead.


"When the hope of morning starts to fade in me
I don't dare let darkness have its way with me
And the hope of morning makes me worth the fight
I will not be giving in tonight"

Icon For Hire vznikli v roce 2007, když se zpěvačka Ariel potkala s kytaristou Shawnem a začali spolu jamovat. Během následujících dvou let nahráli dvě EP a začali koncertovat po celém Středozápadě USA. Ariel uvádí, že první koncerty byly strašné, ale to, co ztráceli na zvuku, vždycky dohnali vášní a entuziasmem. V létě roku 2014 se vydali na Warped Tour a podle fotek z publika už to byla řádná mrda (skákání do lidí, stagediving a sahání na fanoušky included). Kapela prohlašuje, že namísto standardizovaných VIP meetingů raději potkává fanoušky přímo na place a povídá si s nimi, což je více než sympatické.

Poslední album asi není úplně jednoduše stravitelné, ale pokud člověk věnuje pozornost osobní výpovědi v textech a pokusí se identifikovat s novou vlnou mladých female-fronted kapel, může najednou zničehonic zjistit, že se z něj stal fanoušek - aniž by to předem vůbec chtěl. Klasický rockový zvuk sice v poslední tvorbě poněkud ustoupil elektronice a různým "pop punkovým" a "bubble gum" programmingům, nicméně Icon For Hire se stále prezentují jako kapela, která má kořeny v rocku. Logicky bych tedy čekala, že naživo to bude hlavně o kytarách. "We love the combination of brutal, in-your-face riffs with the fun candy of pop production sprinkled all over it," tvrdí Ariel - a tak trochu bych řekla, že se po téhle větě zasmála, i když nám to žádný interviewer nikdy nepřizná ;)
 

Ta holka: Ariel "REL" Bloomer
Založeno: 2007
Země původu: Illinois, USA
Žánr: rock, pop punk, electronic, alternative,
Diskografie: Icon For Hire EP [2008], The Grey EP [2009], Scripted [2011], Icon For Hire [2013]
Loved tracks: Hope of Morning, Rock and Roll Thugs, The Grey, Get Well, Pieces, Watch Me...
Website: http://www.iconforhire.com/

Žádné komentáře:

Okomentovat