pondělí 1. listopadu 2010

Hello, World!



Vítejte na novém pekelně růžovém blogísku. Je tak strašlivě swýt, až sám sebe popírá. Několik dotazů, které vás mohly napadnout, vám rovnou zodpovím... včetně těch, na které se bojíte zeptat! 
Goth Rionka v rozbořeném domě, 2011. Proč? Protože může! Foto by Kik.

Proč jsi tuhle věc založila?
Cílem tohoto blogu je udržování dlouhodobého povědomí či "odkladiště" zajímavých kapel s dámskými frontmankami - tedy tzv. female-fronted kapel. Nikdo však nevylučuje, že zde v budoucnu nezmíním i umělkyně z jiných oborů. Svět je velký. Stejně jako moje zájmové okruhy.

To už jsme někde viděli, tohleto...
Áno. Tento projekt už nějaký čas hnil na mém prvním webu evanescence-net.ic.cz, ale editace tamějších textů je lehce komplikovanější než Blogspot a spousta tematicky nesouvisejících stránek mi zbytečně zabírá omezené místo na hostingu. Takže jsem se rozhodla Girl Power přesunout do samostatné sekce - tedy sem.

Proč je to tak strašně růžový?
Protože máme všichni k růžové negativní postoje a automaticky si myslíme, že každý růžový blog je buď emo, nebo totálně pytomí! Nie, radšej knihu. Konec předsudků. Tenhle blog je totiž nadstandardně úžasný, tečka.

Připojuji ještě úvod, který byl původně zveřejněn u mě na webu:

Amy Lee před pár lety v rozhovoru zmiňovala, že je škoda, že existuje tak málo skupin se ženskými frontmankami a zajímavých dívek, činných v hudebním průmyslu obecně. Je fakt, že tehdy to tak skutečně bylo. Evanescence v podstatě stáli u zrodu nové vlny popularizované female-fronted music. :)

Chtěla jsem udělat "menší výběr" z ženských interpretek, které poslouchám, ale pak jsem si uvědomila, že ženskými vokály se jaksi vyznačuje absolutní většina mého playlistu. A dnešní dámy se projevují všude, od teen-popíku přes řvavý rock až po temný gothic metal či neuchopitelný divnoelektronický triphop. Tady je máte. Třeba najdete nějakou inspiraci i vy. A zamilujete se.


3 komentáře:

  1. Toto je první, čti pokusný komentář, páč chci vidět, jak budou vypadat jeho barvičky a blabla :)

    OdpovědětVymazat
  2. No tedy... klaním se a velice se těším, jak se to tu bude vyvíjet. Fandím Ti!

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím jak je možné že jsem na tenhle blog narazil až teď.Je výborný a pro mě spousta nových kapel.Díky za něj!

    OdpovědětVymazat